Nikos Manolakos

Αλόγιστες οι εξοπλιστικές δαπάνες με αυτήν την Τουρκία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αλόγιστες τις εξοπλιστικές δαπάνες, ενω η Τουρκία βρυχάται και απειλεί την κυριαρχία μας, τη στιγμή που η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό παράνομη τουρκική κατοχή…

Η απάντηση μου, στο Δελτίο Τύπου, της 20.07.2022

“Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας εκπλήσσει…Διαβάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας, είναι απορίας άξιο, πως γίνεται κάποιος πολιτικός φορέας να είναι υπέρ της αμυντικής θωράκισης της χώρας και  της επαρκούς άμυνας, αλλά πέντε χρόνια που ήταν στην διακυβέρνηση, να μην έχει αγοράσει, ούτε  μια βίδα, ούτε μια σφαίρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ακόμα, πως γίνεται να μην ψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες του φετινού προϋπολογισμού;

Κι όμως…Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των αντιθέσεων και των κούφιων λόγων. Είναι ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑ, που αναρωτιόταν  αν  η θάλασσα  έχει σύνορα, που δήλωνε ότι και να χάσουμε  ένα δυό νησιά δεν τρέχει τίποτα.

Στην ανακοίνωση,επιτίθεται κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας αλόγιστες τις εξοπλιστικές  δαπάνες και συμπληρώνει  ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση.

Μόνο που σήμερα είναι η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Και αυτό θα έπρεπε να τους κάνει σοφότερους. Γιατί ο Αττίλας απειλεί  ξανά με πόλεμο , σαφώς και επισήμως.

Εμείς όμως ΄΄ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ’’ φωνάζοντας  ‘’ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ’’

 Και για να γίνει πράξη, χρειάζονται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα και προσωπικό με ηθικό και επαγγελματισμό.”