Nikos Manolakos

Δελτίο Τύπου για την ομιλία στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

Πειραιάς, 11/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως εδώ η ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους!

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», το χαρακτήρισε «τομή» στην μέχρι σήμερα τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε δριμεία κριτική στην λογική του, σύμφωνα με την οποία, η Βουλή δεν πρέπει να νομοθετεί εν καιρώ πανδημίας, ως στερούμενη σοβαρότητας, ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» την άποψη όσων ισχυρίζονται, ότι, τάχα, όλα πηγαίνουν καλά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ότι, δήθεν, το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και δεν χρειαζόταν μεταρρύθμιση, καθόσον η ίδια η πραγματικότητα στα ελληνικά Πανεπιστήμια, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

 Ο Πειραιώτης Βουλευτής, εν συνεχεία, αφού εξήρε την συνέπεια, που επιδεικνύει η Κυβέρνηση σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, εκδήλωση της οποίας αποτελεί και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, επικρότησε την τόλμη της ηγεσίας του να επέμβει και να αποκαταστήσει παθογένειες ετών.

Αναφορικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι συντάσσεται με όλες, πλην εκείνων που θέτουν χρονικό όριο δύο ή τριών ετών, πέραν της κανονικής διάρκειας σπουδών, μετά το πέρας του οποίου προβλέπεται η διαγραφή των φοιτητών. Ειδικά για το ζήτημα αυτό επεσήμανε την αναγκαιότητα η Κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη επιείκεια και ευαισθησία, ιδίως στις περιπτώσεις εργαζομένων φοιτητών, που σπουδάζουν υπό δύσκολες συνθήκες.

Στον αντίποδα, καυτηρίασε την εμμονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών», καταλογίζοντάς του ότι μέσω αυτών επιδιώκει τον έλεγχο των Πανεπιστημίων, ενώ επεσήμανε και την μέχρι σήμερα αποτυχία του φοιτητικού κινήματος να προστατεύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο με την προτροπή «Ως εδώ η ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους!».