Nikos Manolakos

Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

            Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

            Θέμα: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

Πληθώρα υπηρεσιακών προβλημάτων αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, συνεπεία της μεγάλης έλλειψης σε Αστυνομικό Προσωπικό.

Την παρούσα στιγμή, ο Πειραιάς έχει μόλις 550 περίπου Αστυνομικούς παρούσα δύναμη που ανήκουν στα χερσαία Αστυνομικά Τμήματα (συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών που υπηρετούν στην νήσο Σαλαμίνα), ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχοντας στην εδαφική της αρμοδιότητα τον Δήμο Πειραιά, πέμπτο μεγαλύτερο της χώρας, και τέσσερις ακόμη Δήμους, όπως της Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος), αλλά και τον Δήμο Μοσχάτου -Ταύρου, καλύπτει έναν συνολικό πληθυσμό, της τάξεως των 653.000 μονίμων κατοίκων.

Ενόψει των επικείμενων αποχωρήσεων 80 περίπου αστυνομικών, για υπηρεσίες εκτός Διεύθυνσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, εκφράζει μέσα από την επίσημη επιστολή της, την έντονή της ανησυχία, καθώς η παραπάνω εξέλιξη, εκτιμάται πως θα δυσχεράνει περαιτέρω, την  ήδη υπάρχουσα προβληματική κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας και επαρκούς κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό και ταυτόχρονα, ζητά την αποδέσμευση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά από μέτρα τάξης, διαθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις κλπ. σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ:

Σε ποιες ενέργειες, προτίθεστε θα προχωρήσετε, ώστε να επιτευχθεί το ελάχιστο της υποδειγματικής υπηρεσιακής λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε μία τόσο απαιτητική Διεύθυνση, τη στιγμή που ενώ προβλέπεται η οργανική δύναμη να είναι μεγαλύτερη των 950 Αστυνομικών, η υπάρχουσα μετά βίας, ανέρχεται σε 500 ένστολους.

Ημερομηνία : 16.9.19           

O ερωτών Βουλευτής

            Νικόλαος Μανωλάκος

            Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων