Nikos Manolakos

Διαβίβαση επιστολής Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος αναφορικά με αιτούμενη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού του κλάδου των φορτοεκφορτωτών, λόγω COVID 19

Κύριοι Υπουργοί,

Θέτω υπόψιν σας την από 17/12/20 επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, με την οποία αιτούνται τη συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων του κλάδου, που είχαν ληφθεί και στο πρώτο lock down, με την υπ’ αριθ. Οικ. 16073/287/22-04-2020 (β΄ 1863) ΚΥΑ, περί χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Δεδομένου ότι, οι αποδοχές των εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών και απασχολούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4455/2017, διαμορφώνονται ανάλογα με το ύψος της διακίνησης των αγαθών, που καθ΄ όλο το διάστημα του περιορισμού των περιοριστικών μέτρων έχει θιγεί ανεπανόρθωτα, σάς ζητώ να δείτε με ευαισθησία το θέμα της οικονομικής βοήθειας, που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση για όλους τους εργαζομένους, που έχουν υποστεί οικονομική βλάβη.

 Η εκ νέου υποστήριξή τους είναι επιβεβλημένη, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι του εν λόγω κλάδου και οι οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η κίνηση έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Ο Βουλευτής

Νικόλαος Μανωλάκος

    Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.